Corona

De wereld ligt tegelijkertijd stil en in chaos. Het zijn tijden waarin angst en paniek oplaaien. Gezinnen moeten thuis blijven, kinderen gaan niet naar school en ouders moeten thuis werken. Kinderen verliezen hun structuur, gaan zich vervelen en dit zet druk op het gezin. Dit brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Onzekerheid maakt plaats voor paniek. Stress gaat de hoogte in en ruzies ontstaan. Hoe houden we het hoofd koel? Hoe blijven we rustig? Dit raakt mij. 

Je bent niet alleen. We voelen allemaal deze onzekerheid, angst, machteloosheid. Het contact wordt afgehouden. Maar dat betekent niet dat we elkaar niet meer kunnen raken. We zijn meer dan ooit verbonden. 

girl hugging globe We Are All In This Together,  Peace On Earth

Mindfulness leert kinderen rust vinden in zichzelf en anders omgaan met moeilijke gedachten en gevoelens. Jouw kind terug in zijn kracht zetten, daar ga ik voor! 

Het mindfulness programma voor kind en gezin is nu ook via video beschikbaar, want mindfulness hebben we nu meer dan ooit nodig! Ik hoop op deze manier jullie een hart onder de riem te steken. En het gevoel te geven dat je ok bent, dat we het dag per dag nemen, samen.

We are in this together. 

VOOR WIE: Kinderen van 6-14 jaar met stress: moeilijk slapen, piekeren, veel onrust, boosheid/verdriet/angst, ruzies, lichamelijke klachten, moeilijk concentreren, laag zelfbeeld,… 

WAT: Op kindniveau leg ik uit wat stress is en hoe je hier anders kan mee omgaan. We leren rust vinden in onszelf en terug in onszelf te geloven. We leren dat we onze negatieve gedachten niet moeten geloven en dat we de storm van onze gevoelens kunnen overleven door erop te surfen!  

Lessenopbouw: De eerste paar lessen komen we terug in contact met ons lichaam en herkennen we onze stress signalen. Dan leren we Kwebbel kennen, onze neutrale gedachten, die het soms druk maakt in ons hoofd. We leren rust vinden via onze adem en onze zintuigen. In les 4 leren we Grommy kennen, de negatieve gedachten die ons onzeker maken of ruzie stoken. We leren dat we Grommy niet moeten geloven en leren Hartenlief wakker maken: de positieve, helpen gedachten. In les 6 leren we onze gevoelens herkennen, communiceren en er voor te zorgen. In de laatste sessies gaan we mindful communiceren met Hartenlief.

HOE: Het gehele programma bestaat uit 8 sessies. 10 uur aan interactieve, speelse, creatieve mindfulness oefeningen, opgesplitst in video’s van +- 10 minuten. Oefeningen voor samen te doen met je kind of het hele gezin en oefeningen die jouw kind alleen kan doen, op jouw tempo thuis, in jouw zetel. Je krijgt ook een oefenmapje dat vol staat met extra oefeningen zodat mindfulness jou echt helpt in jouw dagdagelijkse gezinsfunctioneren.

PRIJS: De eerst les krijg je geheel gratis. Daarin kan je vrijblijvend proeven of mindfulness iets voor jouw kind is. Ik leg op kindermaat uit wat stress is en met spelletjes ontdekken jullie hoe mindfulness kan helpen.

Het 8 lessen pakket kost 150 – 190 – 250 euro, volgens eigen financiële draagkracht.


BESTELLEN: Rose Baudoncq, klinisch kinderpsycholoog: rose.baudoncq@gmail.com


Ik wens jullie recht uit mijn hart veel gezondheid, verbinding en rust toe. 🙏
Mindful groeten,

Rose 🌹

%d bloggers liken dit: