Ouders

Leer praktische tools om de dagelijkse stress te overleven en terug in verbinding staan met je kind.

Hoe gaat het in z’n werk?

Je kan als ouder kiezen tussen 2 formules:

  • 8 weken cursus mindful opvoeden
  • Jaarcursus mindful opvoeden

Maak contact met je grenzen, leer te zorgen voor jouw noden en geniet terug van jouw gezin!

Eerst even proeven?

Kom gerust langs op een introductieles mindful opvoeden.
Stuur me een e-mail: rose.baudoncq@gmail.com

Mindful opvoeden

Ouders ervaren vaak veel stress in het opvoeden van hun kinderen. Het leven staat op een stroomversnelling. We hollen van de school naar de crèche, naar de opvang, de muziekschool of tekenles. Ondertussen schrokken we een boterham naar binnen of checken onze mails. Je vraagt hoe het was op school maar hun verhaal gaat aan je voorbij want je zit het avondmaal in je hoofd al voor te bereiden. “Mama, heb je me gehoord?”

Alles gaat aan een sneltempo en je kan het niet bijhouden.

Eerst dit nog voor ik mezelf wat rust gun… Maar die to-do lijst heeft geen einde waardoor we continu over onze grenzen gaan.

 Alsof dat nog niet genoeg stress geeft, kampen we ook nog eens met schuldgevoelens dat we het niet goed genoeg doen. 

Alles om onze kinderen het beste te bieden.

Maar is dit het beste?
Weet je het soms ook niet meer?

We lopen onze eigen grenzen voorbij. En dit is ten koste van je eigen welbevinden en energie, en dat van je kinderen. Dus tijd om voor jezelf te zorgen, zowel jijzelf als je kinderen hebben hier baat bij!

In de mindfulness cursus voor ouders leer je je eigen grenzen voelen, ervaar je dat je goed genoeg bent en dat je helemaal niet alleen staat in deze dagelijkse strijd. Je leert praktische tools om de dagelijkse stress te overleven en (terug) in verbinding staan met je kind(eren).

Onderzoek toonde positieve effecten bij ouders:

  • Minder stress en betere stress-hantering
  • Positievere opvoedingsvaardigheden
  • Meer op 1 lijn, samen opvoeden met je partner
  • Mindfulvoller in het leven staan
  • Minder overreactiviteit en impulsiviteit in de opvoeding
  • Minder internaliserende (piekeren, angst, verdriet) en externaliserende (boosheid, relatieproblemen, conflict) problemen bij ouder én kind

Ouders getuigen

Moeder Ann:
“Als moeder van 3 word je wel eens uitgedaagd door het leven, maar ook als partner, zus, vriendin, collega,… Mindfulness helpt me er rustiger mee om te gaan. Te aanvaarden wat is. Terug te grijpen naar het meest natuurlijke wat je als mens kan doen: ademhalen. Je eigenste ademhaling. Wat heb ik die ademhaling die ons zo vanzelfsprekend lijkt al veel geprezen de laatste tijd. Terug naar de essentie. Mijn ademhaling en ik. Met mildheid en zonder oordeel. Mindfulness is voor mij een manier om rustiger, liefdevoller en milder in het leven te staan. Een geschenk dat ik iedereen toewens, van harte.” 

Moeder Karen:

“Mindfulness heeft ons hele gezin goed geholpen. In de cursus mindful opvoeden krijg je handvaten aangereikt om op een mindful manier om te gaan met de kinderen en rustig te blijven in conflictsituaties. Er wordt thuis gesproken in termen van Kwebly, Grommy en Hartenlief. De kinderen kregen meer inzicht in hun (en mijn) emoties en we kunnen elkaar helpen om met een situatie mindful om te gaan. Dit werkt in beide richtingen, ik moet er de kinderen soms eens op wijzen, maar wordt er geregeld zelf aan herinnerd door hen . Het is een leerschool, die niet altijd gemakkelijk is om vol te houden, maar hopelijk toch een waarde voor het leven.”

Ik volgde een intensieve en gecertificeerde opleiding in Amsterdam om dit programma te geven.

Dit Mindfulness programma voor ouders is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en is wetenschappelijk onderbouwd. Onderzoek toonde positieve effecten aan, zowel naar de ouders toe, als indirect op de kinderen!

Samengevat: meer balans, vreugde en verbinding in je gezin!

%d bloggers liken dit: