Trainer

Mijn naam is Rose Baudoncq. Ik ben kinderpsycholoog. Ik werk deeltijds in het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Eclips te Gent. Ik merk als kinderpsycholoog steeds meer onder hoeveel stress onze kinderen en hun ouders staan. Daarom startte ik mijn praktijk Mindfulness voor kinderen en ouders, om hun veerkracht te versterken en ze terug op weg te helpen. Daarnaast werk ik ook in de groepspraktijk De Boskeet te Drongen.

Het is mijn passie om kinderen en ouders terug in hun kracht te zetten. Ik ben sinds een 10 tal jaar zelf met mindfulness bezig. Het heeft mij veel rust, liefde en zelfzorg gebracht. Ook in mijn relaties met anderen merk ik een verschil. Wat als we deze vaardigheden nu eens van jongs af aan aangeleerd krijgen…?

Mindfulness is voor mij geen trukendoos of quick-fix maar een alternatieve manier van leven in deze prestatie gerichte maatschappij. We leren met stress en tegenslag omgaan. Mindfulness is het leren surfen op deze golven. Maar daarnaast leer het ons ook om echt te genieten, genieten van wat we wel hebben.

Ouders zijn voor mij een cruciale schakel hierin. Wij staan model voor onze kinderen. We geven onszelf, dag in en dag uit. We gaan vaak over onze grenzen en zetten de noden van anderen eerst. We houden duizend ballen tegelijk in de lucht. Dit leidt tot een toename van stress. Hoe kun jij als ouder beter voor jezelf zorgen, met positieve effecten op jouw gezin? Zelfzorg.

Ik geef individuele therapie. Maar geloof ook erg in de kracht van groepstherapie. In groep leren we dat we niet alleen staan in onze zorgen. Authentiek bij elkaar aanwezig zijn is erg verbindend, hetgeen we vaak in onze individualistische maatschappij verloren hebben.

Geen zweverig gedoe. Ik heb verschillende opleidingen genoten (oa bij UvaMinds Universiteit Amsterdam en Instituut voor Aandacht en Mindfulness Gent)  en ben gecertificeerd Mindfulness kindertrainer en kinderpsycholoog. De programma’s zijn wetenschappelijk onderbouwd en heb bewezen positieve effecten op kinderen en ouders.

Ik kijk er erg naar uit om jullie te ontmoeten.

Tot binnenkort?

 

Email-adres: rose.baudoncq@gmail.com
Facebook
Adres: Virginiastraat 42, 9000 Gent (wegbeschrijving) (nabij Bourgoyen)
ondernemingsnummer: 0719.327.353
erkenningnummer psycholoog: 902113134
bankrekening: BE90 9733 6099 5032

 

profielfoto